Používáním webu i-kultura.cz souhlasíte s tím, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Více informací
Velšský herec John-Rhys Davies, představitel trpaslíka Gimliho, mluvil se serverem Den of Geek o seriálu, který se chystá natočit společnost Amazon. Podle Daviese jde o plán bezcharakterních a chamtivých lidí.

V rozhovoru, který server Den of Geek s Daviesem vedl o jeho připravovaném hororu Aux, nutně padla otázka i na seriál ze světa Pána prstenů. Davies v původní trilogii ztvárnil prostořekého trpaslíka Gimliho a propůjčil svůj hlas Stromovousovi, jednomu z Entů, rase připomínající chodící stromy.

„Myslím si, že lidé, kteří to chtějí natočit, jsou bezcharakterní a velmi chamtiví. Je to prostě hanba. Tolkien se z toho musí v hrobě obracet,“ odpověděl Davies rozhořčeně na otázku ohledně seriálu. Podle herce by scenáristé měli nechat Tolkienův svět na pokoji a místo toho se snažit vytvořit svůj svět. Třeba i s elfy a trpaslíky. „Myslím, že by mu tím udělali daleko větší službu, než tenhle seriál,“ dodává.  

V pondělí společnost Amazon oznámila, že si ji podařilo získat práva na Pána prstenů. Ta měla stát přes 4 miliardy korun. Seriál by měl být exkluzivním produktem ve videotéce Amazonu a dějově by měl být zasazen před filmovou trilogii. Vzhledem k tomu, že Amazon teď vlastní práva na celou značku, je nepravděpodobné, že zůstane jen u jednoho seriálu.

Přečteno: 5740x | Sdílet

zdroj: www.lidovky.cz

Hodnocení: 0