Používáním webu i-kultura.cz souhlasíte s tím, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Více informací
Po definitivním odchodu kultovní party Black Sabbath se rockový veterán Ozzy Osbourne rozhodl pro sólové rozlučkové turné. Do pražských Letňan se přijede rozloučit 13. června.

O nezničitelném dinosaurovi Ozzym se psalo už mnohokrát, že skončil. Vždy se ovšem nějak oklepal z drog a sporů v kapelách a vrátil se na pódia. Obří světové turné na rozloučenou Farewell World Tour začne v květnu v Mexiku a nejspíše se protáhne až do roku 2020. Poté už se prý Ozzy na žádné velké turné nechystá.

Osbourne se proslavil koncem šedesátých let v kapele Black Sabbath, s níž doslova definoval žánr heavy metalu. Jejich první desky patří k nejvýznamnějším hudebním počinům v dějinách. Později měl ale také sólovou kariéru a vydal řadu dalších alb. Mimořádně úspěšné bylo třeba Ozzmosis v devadesátých letech. Člen rokenrolové síně slávy už mnohokrát vystupoval v ČR.

„Lidé se mě stále ptají, kdy že půjdu do důchodu. Tohle bude moje poslední světové turné, ale nemůžu říct, že ještě tu a tam nevystoupím,” vzkázal Osbourne.

Předskokanem koncertu budou Hollywood Vampires. Vstupenky seženete v sítích Ticketpro a Ticketportal od 9. listopadu.

Přečteno: 6540x | Sdílet

zdroj: www.novinky.cz

Hodnocení: 0