Používáním webu i-kultura.cz souhlasíte s tím, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Více informací
V ulicích Prahy se natáčí osmidílný seriál Carnival Row. Temné fantasy detektivce vévodí hollywoodský herec Orlando Bloom jako snaživý detektiv a modelka Cara Delevigneová v roli podezřelé víly. Seriál bude mít premiéru až v roce 2019.

Příběh seriálu Carnival Row se odehrává ve městě Burqua (tomu jako základ slouží právě Praha). Do této metropole prchají bytosti z bájí a pohádek, kteří jsou vyhnány ze své válkou zmítané země. Mezi obyvateli města a imigranty vznikají nepokoje. Děj sleduje detektiva Rycrofta Philostrateho (Orlando Bloom), který vyšetřuje sérii brutálních vražd. Vina je samozřejmě obyvateli města automaticky svalována na bájné postavy a hrozí, že se strhne krvavý konflikt. Právě v tom zmatku se ocitá i víla Vignette Stonemossová (Cara Delevigneová), která se musí skrývat, protože je jednou z podezřelých.

Amazon si objednal osm dílů seriálu. Režie se ujal Paul McGuigan(Hra o smrti, Nabít a zabít, seriál Luke Cage), který bude i hlavním producentem. O scénář se postaral McGuigan společně s Travisem Beachamem(Pacific Rim, Souboj titánů).

Původně měl pilotní díl seriálu natočit renomovaný režisér Guillermo del Toro. Ten od projektu kvůli nedostatku času nakonec odstoupil.

„Nikdy tady nic jako Carnival Row nebylo. Takový příběh spolu s naprosto unikátním světem, motivy a estetikou uvidí televize poprvé. Nemůžeme se dočkat, až to předvedeme divákům,“ sdělil v oficiálním vyjádřeníJoe Lewis, vedoucí sekce komedie a dramatu v Amazon Studios.

Půjde o první velkou spolupráci dvou slavných herců. Orlando Bloomse proslavil hlavně jako elf Legolas v Pánovi prstenů nebo Will Turner v sérii Piráti z Karibiku. Cara Delevigneováje známá především jako modelka. V roce 2012 si zahrála malouroli kněžny Sokoroniny ve snímku Anna Karenina. V roce 2015 ji režisér Jake Schreier obsadil do hlavní role filmu Papírová města a to ji proslavilo i jako herečku. Od té doby si zahrála v řadě filmů - Valerian a město tisíce planet, Sebevražedný oddíl nebo Tulipánová horečka. 

Přečteno: 3840x | Sdílet

zdroj: www.lidovky.cz

Hodnocení: 0