Používáním webu i-kultura.cz souhlasíte s tím, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Více informací
Nejtemnější hodina (Darkest Hour), nový film režiséra Joea Wrighta (Pokání, Anna Karenina), se dočkal nového traileru i filmového plakátu. V dramatu o Anglii, které hrozí zkáza z rukou nacistů, si Winstona Churchilla zahrál hollywoodský herec Gary Oldman.

Winston Churchill (Gary Oldman) je ministerským předsedou teprve několik týdnů a již čelí nejtěžší zkoušce svého života. Nad Británií se stahují temná mračna v podobě ocelových orlic Hitlerovy Luftwaffe. Národ se zmítá ve strachu a je jen na jednom muži, aby krizi zažehnal.

Snímek Nejtemnější hodina režiséra Joea Wrightamá do premiéry sice ještě daleko, ale už se představil na několika světovýchfilmových festivalech.  Podle prvních ohlasů je Gary Oldman za svůj výkon žhavým kandidátem na Oscara.

Winstona Churchilla si již zahrála celá řada herců. Mezi nejvýraznější určitě patřilo jeho ztvárnění Johnem Lithgowempro dramatický seriál The Crownz produkce Netflixu. Herec za něj získal cenuEmmy.

Přečteno: 3530x | Sdílet

zdroj: www.lidovky.cz

Hodnocení: 0