Používáním webu i-kultura.cz souhlasíte s tím, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Více informací
Kreativní literárně-dramatický festival pro děti a rodiče proběhne 1. a 2. června v Městské knihovně v Praze na Mariánském náměstí, Werichově vile na Kampě a v knihkupectví s galerií Spolku občanů a přátel Malé Strany a Hradčan na Malostranském náměstí.

Umožní dětem a rodičům společný zážitek z četby knih i jiné tvůrčí zážitky. Vstup je zdarma.

Dva dny plné „čtení, tvoření, setkávání, rozprávění a zábavy i poučení” vypuknou 1. června v 9:00 v Městské knihovně v Praze vernisáží výstavy Nejlepší knihy dětem 2016/2017.

Připravena jsou povídání s autory, výtvarná dílna s autorkou knihy Jan Wood, chlapec, který zasadil strom nebo loutkové představení Loutek bez hranic s výrobou vlastní loutky. V soutěži Nejlepší rukopis děti samy rozhodnou, které knížky nakladatelství Meander vydá.

„Svět se stále zrychluje a stále více vizualizuje. Kvalitní vybroušené texty rychle mizí z časopisů i novin ve prospěch obrázků, knihy pro děti se už řadu let stále zkracují a zjednodušují. Jak z toho ven? Zastavit se. Vzpomenout si na staré dobré knihy, s nimiž celé generace dětí prožily tolik krásných dobrodružství,“ řekla Iva Pecháčková, majitelka nakladatelství Meander.

„Snažme se, aby naše děti byly originálními lidmi s bohatou fantazií a kultivovaným jazykem, aby nám místo dopisů nepsaly jen krátké ptydepe zprávy. A hlavně nenechejme zajít na úbytě moderní českou knihu pro děti, která bez svých čtenářů nedojde naplnění a ztrácí tak právo na existenci. A spolu s knihou a literaturou ztratíme kus lidství kultivovaného knihou po tisíciletí. A ztratíme i velký kus toho nejsvobodnějšího a nejcennějšího v každém z nás – fantazii,“ zve Iva Pecháčková.

Přečteno: 4360x | Sdílet

zdroj: www.novinky.cz

Hodnocení: 0