Používáním webu i-kultura.cz souhlasíte s tím, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Více informací
V roce 2015 vydala velšská skupina Bullet For My Valnetine, která se v červnu představila na českém festivalu Aerodrome v Panenském Týnci, album Venom.

Zašla si na něm víc k metalovým inspiracím a dosáhla razance, která byla pro původně metalcoreovou formaci žádoucí.

Potom v sestavě došlo k rozkolu, prý se týkal i názoru na další směřování, a odešli baskytarista Jason James a později bubeník Michael Thomas. Na jejich místo přišli Jamie Matthias a Jason Bowld, a upevnila se pozice zpěváka a kytaristy Matta Tucka, jenž je autorem základních rysů všech skladeb a zjevně strůjcem výrazových změn.

Na své již šesté desce Gravity učinila formace stylový i zvukový posun. Hned s první skladbou Leap of Faith se dostaví dojem, jako by zněla slušná kopie skupiny Linkin Park. V dalších skladbách to Bullet For My Valentine příliš okatě nepotvrzují, naopak místy přitvrzují a dotýkají se i syrových thrashmetalových a metalcoreových inspirací, tedy pohlížejí na svůj dosud prezentovaný sound. V závěrečné částečně akustické baladě Breathe Underwater ale celkovou změnu korunují.

Přečteno: 6110x | Sdílet

zdroj: www.novinky.cz

Hodnocení: 0