Používáním webu i-kultura.cz souhlasíte s tím, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Více informací
Xindl X si koncertem s názvem Narozeninová oslava XL! v pražském Foru Karlín připomněl své 40. narozeniny.

Byla to skutečně oslava velmi solidních rozměrů, kterou trochu pokazil jen nepříliš dobrý zvuk v jejím úvodu. Xindl X si v současné době nemůže stěžovat na nepřízeň publika ani médií, takže bylo vyprodáno a hrálo se ve vstřícné atmosféře. Večer vyšperkoval křest alba hitů Anděl v blbým věku a převzetí platinové desky za milionový obrat prodeje zatím poslední studiové nahrávky Sexy Exity.

Vyprodaný sál aplaudoval programu, při jehož poslechu si člověk uvědomil, jaké množství hitů od svého debutového alba Návod ke čtení manuálu z roku 2008 Xindl X napsal. Narozeninové vystoupení zahájil jedním ze svých prvních hitů Anděl, který publikum okamžitě doprovodilo sborovým zpěvem. Rychle rozjetou atmosféru umocnil v následující skladbě Zlato tancem, připomínkou své účasti v letošní soutěži StarDance, kde tančil po boku Markéty Dostálové.

Škoda že další starou pecku Dysgrafik, ve které se Xindl X stylizoval do podoby Elvise Presleyho, nemohl slyšet zesnulý hudební publicista Vladimír Vlasák. Ten po jeho vítězství v národním finále 41. ročníku festivalu Porta před jedenácti lety jako člen poroty konstatoval, že tehdy osamělý interpret s kytarou Xindl X "má až šansonový talent vtáhnout posluchače do svých písní". Dnes by se uznávaný kritik asi podivoval, kam se posunul také díky dobře šlapající kapele. 

Na správné narozeninové oslavě nemohou chybět hosté, a tak si Xindl Xpozval některé z hudebníků, se kterými v uplynulých letech spolupracoval nebo pro ně napsal písně a texty. Jako první se představila Mirka Miškechová a byl to dobrý tah, protože se ukázalo, že jejich česko-slovenský duet Cudzinka v tvojej zemi vůbec nestárne. Při dalších peckách Barbína a Dřevo vadil nevychytaný zvuk, protože Xindlovi X opravdu nerezaví básnické střevo a je škoda nerozumět jeho textům. Naštěstí se s příchodem dalších hostů, kapely Slza se skladbou Léto lásky, zvukař konečně chytil.

V roce 2021, konkrétně 30. ledna, vystoupí Xindl X v pražské O2 areně. Pokud budeme brát letošní narozeninový koncert ve Foru Karlín jako přípravu na tuhle událost, tak vykročil správným směrem na cestě do největší haly v metropoli.

Přečteno: 3300x | Sdílet

zdroj: www.ireport.cz

Hodnocení: 0