Používáním webu i-kultura.cz souhlasíte s tím, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Více informací
Jedna z nejúspěšnějších filmových ság historie, mezigalaktická fantasy Hvězdné války, se dočká dalších tří dílů. Novou trilogii natočí americký režisér Rian Johnson, který se podílel i na dosud poslední, osmé epizodě série.

Nová trilogie nebude mít společné hlavní postavy s dosavadními díly. „Johnson představí nové hrdiny ze zákoutí galaxie, které tradice Hvězdných válek dosud neobjevila,“ uvedla v prohlášení společnost Disney, která koupila práva k filmům od původního autora ságy George Lucase.

Johnson bude navazovat na svou spolupráci s producentem Ramem Bergmanem, s nímž vytvořil dosud poslední, osmý díl, série nazvaný Poslední z Jediů. Ještě před jeho trilogií by měla mít premiéru devátá, dosud nepojmenovaná epizoda, kterou natočí režisér J.J. Abrams.

Společnost Disney se také inspirovala Netflixem nebo Hulu a chystá vlastní streamovací službu. Vlajkovou lodí této služby by měl být hraný seriál ze světa Hvězdných válek. Žádné další informace o seriálu zatím známy nejsou. Disney dříve nabízel své produkty pomocí právě Netflixu, od kterého se v srpnu odstřihl s plánem založit si vlastní službu.

Není to první plánovaný Star Wars seriál. V roce 2005 oznámil režisér George Lucas, že se mu na poličce práší na námět seriálu s pracovním názvem Star Wars: Underworld. Underworld (anglicky podsvětí) se měl zaměřit na planetu Coruscant a její pašeráky, zločince a lovce odměn. V roce 2010 byl ale projekt definitivně zrušen kvůli obavám o rozpočet.

Internet navíc v současné době baví obrázek špatně skrývané lodi Millenium Falcon. V aplikaci Google Earth, která zobrazuje fotomapy celého světa, objevili fanoušci maketu ikonického vesmírného korábu poměrně nešikovně obklopenou nákladními kontejnery.

Loď se nachází ve filmových studiích poblíž Londýna a byla zde „schována“ pravděpodobně při natáčení epizody VIII nazvané Poslední z Jediů. Společnost Disney se snaží v rámci natáčení Hvězdných válek prozradit vždy co nejméně, aby filmaři nezažívali nájezdy fanoušků. Snímek vtipně ilustruje to, kam až snaha o utajení vede.

Přečteno: 4060x | Sdílet

zdroj: www.lidovky.cz

Hodnocení: 0