Používáním webu i-kultura.cz souhlasíte s tím, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Více informací

Zkuste se nám nejprve krátce představit, jak dlouho fungujete, kde je vaše domovská scéna, kám vás můžou fanoušci žánrově zařadit..

Jsme čtyřčlenná kapela ze Strakonic hrající dva roky. Původně jsme hráli pop-punk, ale u posluchačů se čím dál více shledáváme s označením skate-rock.

Co považujete z hlediska vaší kapely jako váš dosavadní největší úspěch?

Těch úspěchů, kterými se pyšníme, je více. Dostali jsme se do finálového kola KBBA, měli jsme premiéru našeho klipu na TV Óčko, a dělali jsme rozhovor pro Rock Radio, které nám v rámci toho zahrálo 3 songy z naší desky, kterou jsme natočili tento rok a 12.5.2018 jí pokřtíme v našem strakonickém ‘’rokáči’’.

Jak vlastně pracujete se svými fanoušky, dnes jsou hodně populární sociální sítě jako Facebook, Instagram, jak moc aktivní v této oblasti jste?

S fanoušky se snažíme co nejvíce pracovat a komunikovat právě na sociálních sitích. Každý týden postujeme několika fotek a příspěvků ohledně toho, co děláme nebo na čem pracujeme. Zavedli jsme taky náš kapelní unikátni hashtag #ebonyisnotaporn, pod kterým fanoušci najdou vše, co na sociálních sítích zveřejňujeme.



https://www.facebook.com/ebonymusicband/
https://www.instagram.com/ebonymusicband/

A co merchandise, nabízíte kromě svých nahrávek také nějaké bonusy jako trika, odznaky, nebo nějaké další věcičky?

Od 12.5. půjde do prodeje naše deska a jinak nabízíme trička, plakáty nebo placky.

Co vlastně teď plánujete v nejbližších dnech nebo týdnech, blíží se nějaká zajímavá akce, koncert nebo vydání desky či klipu?

V následujících týdnech nás čekají poslední dodělávky desky Do rukou, kterou, jak už jsme zmiňovali, pokřtíme 12. 5. ve strakonickém Hudebním klubu Křemelka. Zahrají tam s námi kapely Nixon Lads a Emplane. Poté se uskuteční naše nejdelší výprava za celou kariéru – vrátíme Emplane jejich návštěvu našeho křtu a pojedeme za nimi do břeclavské Piksly.

Plánujete v létě účast na nějakých zajímavých festivalech?

Na léto jsme se rozhodli dát kapelní pauzu, protože předchozí půl rok byl vážně namáhavý jak z psychického, tak z časového hlediska a potřebujeme si odpočinout a dohnat ostatní osobní resty. S koncertováním tedy začneme v září a na podzim, kdy chceme uskutečnit menší klubové turné s názvem Do rukou.

Máte nějaké vzory nebo inspirace?

Jelikož se snažíme, aby naše muzika byla co nejspecifičtější, neřekli bychom, že máme přímo nějaké vzory nebo inspirace. Ale jelikož jsme všichni odrostli na kapelách jako jsou Blink 182 a Sum 41 je možné a vlastně i pravděpodobné, že naše muzika se odvíjí právě od těchto kapel. Jinak ale posloucháme široké spektrum hudby, takže naše hudba obsahuje prvky více stylů.

A jaké jsou vaše ambice?

Naším nejbližším cílem, kterého chceme dosáhnout je pevné usazení na české punkrockové scéně. Samozřejmě se chceme dostat co nejdál, ale musíme na to postupně.

Jak se vám vůbec líbí česká hudební scéna?

Myslíme, že by mohla být více rozmanitá. Když se kouknete například na to, jaké kapely hrají na nejpopulárnějších letních festivalech, skoro na všech najdete stejná jména. Ještě smutnější je fakt, že česká hudební scéna má mnoho vynikajících kapel a muzikantů, kteří by zasloužili více pozornosti, které se jim ale nedostává.

Zkusíte nám trochu přiblížit, jak vlastně vznikají vaše písničky? Kdo je hlavní tvůrčí osobou v kapele, jak přistupujete k textům a celkové produkci vaší muziky?

Muziku se snažíme dělat všichni společně, aby každý si v tom každý z nás našel to svoje. Samozřejmě songy vychází z nějakých nápadů, které do kapely přinášejí Fanda a Martin. U textů už je to více jednoznačné, většinu textů píše Martin a Fanda mu občas s nějakým textem pomůže.

Děkujeme za rozhovor!

Přečteno: 16910x | Sdílet

Hodnocení: 5