Používáním webu i-kultura.cz souhlasíte s tím, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Více informací
Skupina Sexy Dancers, která vydala v roce 1998 jedinou desku Butcher's on the Road, zahraje po dvaceti letech na festivalu.

Účast kapely potvrdili organizátoři pražského Metronomu, kde se představí i Massive Attack, The Chemical Brothers, David Byrne a John Cale.

Kapelu Sexy Dancers založil v roce 1998 hudebník a producent Roman Holý, jenž už tehdy hrával v J.A.R. Ve skupině dál působili jeho kolegové Dan Bárta, kytarista Mirek Chyška či hráč na dechové nástroje Filip Jelínek. V čele kapely stála s Bártou i zpěvačka Dara Rolins.

Sexy Dancers měli krátký život, zůstalo po nich jen album Butcher's on the Road s hity jako Slim Jim či Some People. Všechny písně až na skladbu Sportsmen Bárta a spol. zahrají 22. června na festivalu Metronome na pražském Výstavišti.

"Oslavíme tak dvacet let od vzniku, vydání desky i konce kapely," reaguje zpěvák Dan Bárta na fakt, že na Metronomu budou 30. narozeniny slavit Tata Bojs a také triphopoví Massive Attack. Ti navíc před dvaceti lety vydali důležité album Mezzanine.

"Měli jsme příležitost zahrát si na jedné akci v zimě a zjistili jsme, že nás to pořád baví. Chceme tedy využít toho, že jsme ještě v plné síle, v podstatě jako tehdy," usmívá se Bárta.

"Není to comeback, jen oživení tehdejších písniček, které dnes s našimi zkušenostmi a schopnostmi dokážeme zahrát mnohem líp než tehdy. Důvodem, proč jsme tak brzy skončili, byl totiž i fakt, že naživo nám to tolik nešlo," dodává s tím, že žádné velké přípravy na vystoupení se konat nebudou. "Ve zkušebně to projedeme tak dvakrát." Po Metronomu jsou pak prozatím v plánu dva podzimní koncerty.

Kromě Sexy Dancers pořadatelé Metronomu oznámili ještě další jména tuzemských kapel.

Na Výstavišti se představí i hiphopoví Prago Union, indierocková skupina Jaromíra Švejdíka Umakart, na cenu Apollo nominovaní Cold Cold Nights, countryrocková kapela Nylon Jail či mladá elektronická producentka Zagami Jericho a její starší kolega Ventolin. Slovenskou scénu zastoupí indiepopové trio Bad Karma Boy. Své sety tu odehrají také kapely Zrní a Midi Lidi. 

Vstupenky na festival se nyní prodávají jen jako permanentka na oba dny, na začátku května však půjdou do prodeje i jednodenní lístky.

Přečteno: 7340x | Sdílet

zdroj: www.aktualne.cz

Hodnocení: 0