Používáním webu i-kultura.cz souhlasíte s tím, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Více informací
Jeden z nejpopulárnějších řeckých hudebníků Alkinoos Ioannidis vystoupí předposlední dubnovou neděli v brněnském klubu Melodka. Jedná se o jednu z největších událostí v oblasti řecké kultury v Brně za posledních padesát let.

Alkinoos Ioannidis pravidelně navštěvuje evropské i světové metropole. Poprvé zavítá také do Brna. „V rámci evropského turné navštívím například Barcelonu, Hamburk, Bern, Lucemburk, Brusel, Amsterdam, Berlín, Mnichov, Vídeň a samozřejmě Brno,“ uvedl Alkinoos Ioannidis.

Zpěváka pozvala kapela Jannis Moras & Banda, která zahraje jako předkapela. Jejich tvorba navazuje mimo jiné i na jeho dílo. „Jako support budeme mít k dispozici pouze omezený čas, z toho důvodu jsme do repertoáru vybrali osm písní, které představí celé spektrum naší tvorby,“ uvedl frontman kapely Jannis Moras & Banda, Jannis Moras.

Hudebník působí na scéně již pětadvacet let. Za tu dobu napsal více než sto písní, které sám zaranžoval a nazpíval. Věnuje se také skladbě vážné hudby. V autorově tvorbě se prolínají prvky několika žánrů od tradiční řecké hudby či vážné hudby až po moderní směry jako je folk, rock nebo punk.

Naposledy Brňané zažili podobnou událost při návštěvě Marii Farantouri s Orchestrem Mikise Theodorakise.

Přečteno: 18050x | Sdílet

Hodnocení: 5