Používáním webu i-kultura.cz souhlasíte s tím, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Více informací

Zkuste se nám nejprve krátce představit, jak dlouho fungujete, kde je vaše domovská scéna, kám vás můžou fanoušci žánrově zařadit..

Ostrej start považujeme rok 2009, kdy se k nám přidal zpěvák Sigi, žánrově se pohybujeme na pomezí metalcoru a nu-metalu.

Co považujete z hlediska vaší kapely jako váš dosavadní největší úspěch?

Za největší úspěch určitě považujeme turné v Rusku po boku německé legendy Caliban.

Jak vlastně pracujete se svými fanoušky, dnes jsou hodně populární sociální sítě jako Facebook, Instagram, jak moc aktivní v této oblasti jste?

Jsme poměrně aktivní na facebooku, tam najdete vždy veškeré novinky z našeho tábora. Do toho aktivně využíváme i Instagram, snažíme se komunikovat s našimi fanoušky, co nejvíc to jde. Během ruského turné jsme získali poměrně dost fanoušků na východě, takže jsme rozjeli profil i na ruské sociální síti vk.com.

A co merchandise, nabízíte kromě svých nahrávek také nějaké bonusy jako trika, odznaky, nebo nějaké další věcičky?

Děláme primárně trička a plánujeme opět udělat kšiltovky, po těch se téměř okamžitě slehla zem. Byly fakt populární.

Co vlastně teď plánujete v nejbližších dnech nebo týdnech, blíží se nějaká zajímavá akce, koncert nebo vydání desky či klipu?

V polovině května vydáváme naše druhé album Reflections, na kterém jsme pracovali od začátku roku 2017. Vydali jsme nedávno klip k singlu Never Apart. Album budeme křtít na olomouckém koncertě 1.6.2018 v S-klubu.

Plánujete v létě účast na nějakých zajímavých festivalech?

Určitě, v srpnu vyrážíme například na Ukrajinu, kde jsme už vystupovali loni, tentokrát budeme hrát na velkém festivalu Banderstadt.

Máte nějaké vzory nebo inspirace?

Vzory máme napříč všemi hudebními žánry a s inspirací to jde ruku v ruce, ale určitě se nesnažíme nikoho napodobovat nebo vykrádat.

A jaké jsou vaše ambice?

Určitě chceme vyrazit na další velké turné v zahraničí. Máme za sebou turné v Rusku, v Anglii a chceme vyjet znova. Ty zkušenosti, které jsme získali, jsou k nezaplacení.

Jak se vám vůbec líbí česká hudební scéna?

Česká scéna je super, máme mezi kapelami spoustu dobrých přátel. Vzájemně se podporujeme. Je skvělý, že to takhle funguje.

Zkusíte nám trochu přiblížit, jak vlastně vznikají vaše písničky? Kdo je hlavní tvůrčí osobou v kapele, jak přistupujete k textům a celkové produkci vaší muziky?

Neděláme songy tou tradiční metodou, že bychom se zavřeli na zkušebně a jamovali. Songy píšou doma samostatně oba kytaristi, pak je ukážou zbytku kapely a pak se dělají úpravy podle jednotlivých poznámek od ostatních. Zpěvy se dělají až je hotový hudební základ. Texty obvykle vznikají spontánně, buď z nějakých drobných frází, nebo z různých motivů.

Děkujeme za rozhovor!

Přečteno: 12720x | Sdílet

Hodnocení: 0