Používáním webu i-kultura.cz souhlasíte s tím, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Více informací
V úterý 5. června zahájila Adolf Loos Apartment and Gallery výstavu nazvanou Léto s Mánesem, na které představuje díla předních umělců současné výtvarné scény.

Návštěvníci výstavy si mohou prohlédnout a zakoupit díla známých autorů české i slovenské výtvarné scény, například Michaela Rittsteina, Krištofa Kintery, Zdeňka Sýkory, Lubomíra Typlta, Hynka Martince, Daniela Brunovského, Jaroslava Verise, Josefa Mžyka, Jana Baucha, Blanky Novákové, Vladimíra Franze, Zdeny Šafky, Jacquesa Papiho, Igiho Breza, ale také díla Oldřicha Kulhánka a dalších.

Pozornosti jistě neunikne vynikající dílo umělce Hynka Martince, který žije a tvoří v Londýně. V současné době je tvorba tohoto úspěšného hyperrealisty vystavována také ve Šternberském paláci v Praze.

Na výstavě je svými novějšími díly zastoupen také vedoucí pedagog Ateliéru malířství na pražské AVU Michael Rittstein. Současnou korsickou malbu představují díla Jacquesa Papiho.

Výstava Léto s Mánesem tedy přináší pozoruhodné spojení různorodých umělců, co se týče techniky i stylu, jistě tak zaujme každého milovníka umění. Ve výstavní síni Adolf Loos Apartment and Gallery v pražském Mánesu lze expozici navštívit vždy v pondělí až pátek od 10 do 18 hodin.

Přečteno: 6470x | Sdílet

zdroj: novinky.cz

Hodnocení: 0