Používáním webu i-kultura.cz souhlasíte s tím, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Více informací
Na udílení televizních cen Emmy nechyběla žádost o ruku ani překvapiví vítězové. Příběh služebnice tentokrát ustoupil úspěšnější Hře o trůny. Claire Foyová získala sošku za to, jak na Netflixu ztvárnila královnu Alžbětu II.

Televizní ceny Emmy v hlavních kategoriích získaly seriály Hra o trůny a Marvelous Mrs. Maisel. Udílení nejprestižnějších amerických sošek za televizní tvorbu, které se uskutečnilo nad úterním ránem středoevropského času, tak skončilo mírně překvapivě.

Hra o trůny, jejíž zatím poslední řadu televize HBO uvedla již před třinácti měsíci, uspěla v kategorii nejlepší drama. Dohromady už za svou existenci obdržela 46 sošek.

Tentokrát Hra o trůny porazila loňského vítěze, Příběh služebnice, který má za sebou teprve dvě řady a v USA momentálně rezonuje především díky současné politické situaci. Právě proto třeba šéfredaktor časopisu IndieWire před udílením cen prorokoval, že novější, aktuálnější Příběh služebnice nad Hrou o trůny převáží. Nestalo se.

Sošku za nejlepší komediální televizní seriál obdrželo Marvelous Mrs. Maisel, za nímž stojí společnost Amazon. Odehrává se v 50. letech minulého století a vypráví o ženě v domácnosti, která se po manželově odchodu rozhodne zkusit dráhu stand-up komičky.

Seriál Marvelous Mrs. Maisel získal ještě čtyři další sošky včetně té za nejlepší komediální herecký výkon pro představitelku hlavní role Rachel Brosnahanovou.

Přečteno: 8180x | Sdílet

zdroj: www.aktualne.cz

Hodnocení: 0