Používáním webu i-kultura.cz souhlasíte s tím, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Více informací
Druhé tuzemské únorové premiéry jsou tu a s nimi pětice novinek. Hitem víkendu samozřejmě bude závěrečný třetí film inspirovaný erotickými bestsellery Padesát odstínů svobody (2018).

Do Valentýna zbývá ještě 6 dnů, ale už dnes mohou divačky vyrazit na závěrečný třetí film inspirovaný úspěšnou knižní sérií spisovatelky E. L. James. Padesát odstínů svobody uzavírá kruh a kromě erotiky a "starých známých" láká na thrillerové vyvrcholení. Ty, co šly na předchozí dva filmy, asi tuhle "červenou knihovnu" s pouty a bičíky absolvují i tentokrát. Všichni a všechny ostatní se "svobodě" nejspíš vyhnou obloukem.

Předchozí dva filmy (Padesát odstínů šedi a Padesát odstínů temnoty) při rozpočtu 95 milionů dolarů utržily téměř 1 miliardu a řadu výsměchu od kritiků. Novinka má aktuálně od tuzemských recenzentů na kontě 24 procent, což je v rámci celé trilogie vůbec nejhorší známka. A když už ani to "vyvrcholení" nestojí za to, tak je to asi opravdu dost zoufalé.

Jestli se chcete něco dozvědět o vztazích, sexuální manipulaci a mužské, ženské dominanci, vyrazte raději na Potvoru. Vztahovka dánského režiséra Tafdrupa sleduje pod drobnohledem proměnu jednoho mladíka (Anders Juul), kterého si vezme "do parády" svůdná Maria (Amanda Collin).

Někdy je zkrátka lepší ze vztahu vycouvat dřív, než bude pozdě. Ale říkejte to někomu, kdo je v tom až po uši. Pokud je "Padesát odstínů" prazvláštní pohádka, pak je Potvora tvrdá konfrontace s realitou. Můžete se poučit.

Přečteno: 5600x | Sdílet

zdroj: www.kinobox.cz

Hodnocení: 0