Používáním webu i-kultura.cz souhlasíte s tím, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Více informací
Rockové skupiny Citron a Tublatanka oznámily společné česko-slovenské turné nazvané Souboj Rebelů Tour 2018.

Odstartováno bude 6. dubna v ostravské hale Tatran. Na setkání s novináři v pražském Hard Rock Cafe rovněž představily společný duet v podání Ládi Křížka a Maťa Ďurindy. Píseň Silní a nezlomní je zpívaná v češtině i slovenštině.

„Češi a Slováci jsou velmi podobní lidé. Do písničky jsme chtěli dostat, že i přes rozdělení Československa v nás zůstává síla přátelství. Je to nezlomná síla, která v přátelích zůstane navždy. Písnička je napsaná citlivě, jedná se o rockovou baladu, což možná od nás mnoho lidí nečekalo. Nechtěli jsme nějaký hard rock, ale pohladit duši,“ vysvětlil zpěvák Tublatanky Ďurinda. Píseň složil baskytarista slovenské Tublatanky Juraj Topor a text napsal Martin Sarvaš.

Česká část turné Souboj Rebelů se uskuteční převážně v dubnu 2018 a zastaví se v jedenácti městech. Citron připravuje program připomínající jeho nejúspěšnější desku Radegast i novinku Rebelie rebelů, Tublatanka na sérii vystoupení chystá výběr svých největších hitů k 35. výročí svého vzniku.

„Jsou to naši souputníci. Pamatuju, když jsme se před třiceti lety míjeli a potkávali na stejných jevištích, když jsme spolu v Bratislavě chodili do jejich hospody, když byla Tublatanka u nás, tak chodili zase do našich hospod oni. My jsme s nimi začínali a jsem rád, že právě s nimi v tuto chvíli pokračujeme dál,“ uvedl bubeník kapely Citron Radim Pařízek.

Přečteno: 4180x | Sdílet

zdroj: www.novinky.cz

Hodnocení: 0