Používáním webu i-kultura.cz souhlasíte s tím, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Více informací
Bylo jen otázkou času, než Luc Besson z pozice producenta znovu šlápne na plyn populární série s vytuněným bílým taxíkem. Do kin vjede nejnovější pokračování již letos, přičemž nás čeká oproti předchozím dílům velká změna.

Tentokrát se totiž již nesetkáme s taxikářem Danielem ani zmateným inspektorem Émilienem. Jejich místa zastoupí nové postavy, konkrétně Danielův synovec Eddy (Malik Bentalha), který zdědí slavný taxík a pařížský policista Sylvain (Franck Gastambide). Mění se i dynamika. Tentokrát je muž zákona tím, kdo má řízení v malíku a Eddy je naopak za nemotoru.

Co zůstalo z minulých dílů? Nepříliš bystrý komisař Gibert (Bernard Farcy), jeho podřízený Alain (Edouard Montoute) a hlavní "hvězda" série - Peugeot 407.

Série Taxi si vždy velmi slušně vedla v kinech (čtyřka stála 17.5 milionů dolarů a vydělala 99), takže se není čemu divit, že přišel pátý díl. V roce 2004 vznikl i americký remake. Přestože neměl nejhorší tržby, dvojky se nedočkal.

Francouzská premiéra Taxi 5 se koná 11. dubna, českou zatím film nemá.

Přečteno: 5390x | Sdílet

Hodnocení: 0